2015. március 15., vasárnap

32. rész

 Sziasztok! Szeretnék elnézést kérni a múltheti elmaradt rész miatt, de átírásra szorult és csak most sikerült elkészülnöm vele. Remélem most sem fogok csalódást okozni, kellemes olvasást hozzá és köszönöm, hogy olvastok. :)

Az éjjel nem tudok elaludni. Összevissza forgolódom és idegességemben egészen tövig rágom a körmeimet. Képtelen vagyok bármi másra gondolni a Lakomán kívül.
- Biztos szeretnél velem jönni? Nem maradsz inkább itt? – kérdezi Race reggel, mikor meglátja kialvatlan arcomat.
Megrázom a fejem. Nem ülhetek itt ölbe tett kézzel és agyalhatok azon, hogy vajon mi történik Race-szel. Egyszerűen muszáj vele mennem.
Indulás előtt Race ismét szétosztja kettőnk között a felszerelést, majd a kezébe veszi az óraformájú üveget.
- Fenékig – tartja a magasba, majd egy szuszra kiissza a tartalmát.
- Milyen?
- Érdekes. Egy kissé savanykás íze van, de nem rossz.
- És mit érzel?
- Mintha most ébredtem volna egy kiadós alvásból, rég nem éreztem ilyen kipihentnek magam. Gyere, induljunk, hosszú lesz az út.
Tényleg rengeteget kell gyalogolnunk, de meglepően gyorsan megérkezünk a Bőségszaruhoz. Egy kicsit elfáradtam, de inkább sétálnék kétszer ennyit, csak ne kelljen még szembe néznem a többiekkel. Félénken pillantok körbe, de úgy tűnik korán érkeztünk.
- Te bújj el ott – mutat egy cserjére. - Én megkerülöm a szarut és a túl oldalt rejtőzöm el, rendben?
Bólintok, pedig semmi sincs rendben. Rossz előérzetem van, a gyomromban lévő görcs egyre nagyobbra nő, de semmit sem tehetek ellene.
- Vigyázz magadra, Annie.
Ugyanezzel a mondattal búcsúztam el tőle, mikor pár napja a vízeséshez indult. Mielőtt még megsérült volna, mielőtt még minden rendben volt.
- Te is, Race – mondom, majd nézem, ahogy elsétál.
A bokorban bujkálva a környéket fürkészem. A levegő hűvös, ezért összedörzsölöm a két tenyerem. Vajon hányan vannak még itt? Mindenki eljön a Lakomára, vagy van, aki inkább egy biztonságos búvóhelyen várja meg a végét?
Biztos vagyok benne, hogy mindjárt elkezdődik. Már nem kell sokat várni.
Pár méterre tőlem megzörren egy ág. A szívem a torkomban dobog, a félelem átjárja minden porcikámat.
Csak a szél volt az.
Próbálom megnyugtatni magam, de aztán megpillantok egy kék szempárt, majd a hozzájuk tartozó szőke hajat is. Olivia rám néz, aztán a tekintetét ismét a szaru felé fordítja. Pontosabban arra a valamire, ami éppen most emelkedik ki a földből: egy asztal, rajta táskákkal, amiken a körzetek számai vannak feltüntetve.
Senki sem mozdul. Mindenki a másikra vár.
Aztán hirtelen túl sok minden történik egyszerre. Az egyik pillanatban Olivia a bokrokban bujkál és rám mosolyog, a következőben pedig eszeveszett tempóval fut a szaru felé.
Ugyanekkor Kirk tör elő az egyik fa mögül és gyilkos tekintettel rohan a lány felé. Alig fél méter távolság van közöttük, már kezdem, azt hinni, hogy ezek lesznek Olivia utolsó percei, de a lány hirtelen a földre dob valamit, amitől az egész szaru füstbe borul.
Ösztönösen a szám elé kapom a kezem, hogy minél kevesebbet lélegezzek be belőle. Bár mivel nem hallom, hogy bárki is fuldokolna, úgy gondolom, hogy a gáz nem mérgező, de nincs kedvem kísérletet tenni az elméletem bebizonyítására.
Hunyorogva próbálom kivenni a távolban lévő alakokat. A szürkeségből hirtelen Olivia ront elő, hátán egy hátizsákkal és egyenesen az erdő felé rohan. Mikor Kirk észreveszi, hátrahagyva a neki szánt táskát azonnal üldözőbe veszi.
A füst kezd felszállni és észreveszem, ahogy egy alacsony, vézna fiú felkapja a hetes számmal megjelölt hátizsákot az asztalról, de amikor megfordul, hogy elszaladhasson Celiával találja szemben magát.
 - Sietsz valahova? – kérdezi a halálra rémült kiválasztottól, de a választ meg sem várva, a kardját belefúrja a fiú gyomrába. A srác szemei fennakadnak és térde rogy, ahogy Celia kihúzza a fegyverét. A lány hangosan felkacag a haldokló láttán.
Aztán megszólal az ágyú.
Celia lehajol a fiú táskájáért, majd az asztalhoz lép.
- Előjöhetsz Race, tudom, hogy itt vagy valahol – mondja, miközben hátra sem pillant. Ágzörrenés, mozgó levelek és Race már is ott áll Celia mellett. – Reméltem, hogy még összefutunk.
- Személy szerint, én örültem volna, ha ez kimarad az életemből. Kirk még mindig azt a lányt kergeti?
Értetlenül bámulok rájuk. Most mégis miért kezdenek el beszélgetni? Aztán észreveszem, ahogyan egymást méregetik és megértem a dolgot. Épp most mérik fel az erőviszonyokat, és azt, hogy ki milyen állapotban van a harchoz.
- Igen. A kis csaj teljesen hülyét csinált belőle. Azt hiszem, remekül ellesznek ezzel a macska-egér játékkal a Viadal végéig. Aztán, ha megunom, megkeresem őket és végzek velük. De előtte, halljuk, hol a kis barátnőd?  
- A Négyes lányra gondolsz? Fogalmam sincs, a vérfürdő óta nem láttam. – Celia megint felröhög. A nevetésétől megfagy a vérem.
- Race, te komolyan ilyen ostobának nézel? Kizárt dolog, hogy az a lány idáig eljutott segítség nélkül. Különben is, nem azért léptél le, hogy megkeresd? Aggódtál érte, nem igaz?
- Ugyan miért? Nem érdekel, mi van vele. Egyedül a győzelmem számít – mondja magabiztosan, és egy pillanatra még engem is sikerül megtévesztenie.
- Ezért mentetted meg az első nap, igaz? – Race összeráncolja a szemöldökét, Celia pedig gúnyos mosolyra húzza a száját. – Azt hitted, nem tudom? Láttam. Eleinte meg akartalak ölni érte, de aztán úgy gondoltam, talán még hasznot húzhatok belőle. Reménykedtem benne, hátha sikerül előcsalogatnod, de úgy tűnik, szeret bújócskázni. – Race egy igeid farkasszemet néz Celia rideg tekintetével, aztán megszólal:
- Mit tettél Valerie-vel? –Celia egy újabb önelégült, szinte már hátborzongató kacajt hallat.
- Ha ma estére nem is, holnapra már biztos halott lesz. Jó mélyen belevájtam a nevem a combjába, hamarosan tuti elvérzik, addig meg hadd szenvedjen. – Ezúttal Race nevet fel, majd megcsóválja a fejét. – Mi olyan nevetséges? – kérdezi Celia sértődött hangon.
- Valerie édesanyja ápolónő, biztos vagyok benne, hogy megtanította a lányának, hogyan kell kezelni a különböző sebeket. - Celia egy ideig csak Race arcát fürkészik, azt hiszi, hogy a fiú csak blöfföl, és apró jelek után kutatva próbálja rajta kapni a hazugságon.
- Lehet, hogy jobban kellett volna figyelnem az üres locsogására. Na, mindegy – vonja meg a vállát. – Ha itt végeztem, megkeresem és kinyírom. Előtte viszont… 
Celia felemeli a kardját, hallom, ahogy felnevet. Mindketten egyszerre mozdulnak. A fegyverek hangos csattogása percek múlva is visszhangzik a fülemben. Race mozzanatai gyorsabbak és erőteljesebbek, míg Celia a védekezésre koncentrál. Mindketten ügyesen küzdenek, de Race egyre lomhább, lélegzetvételei szaporábbak. Celia taktikája, hogy kifárassza az ellenfelét. Segíteni szeretnék a fiúnak, de nem tudom, mit tehetnék. Teszek egy lépést előre, de aztán rögtön meg is állok, viszont a mozgásomnak köszönhetően megzörrennek a bokor ágai. Celia a hangforrás felé fordítja a fejét, egy pillanatra nem figyel és Race máris harci fölénybe kerül: kiüti a lány kezéből a kardot. Csakhogy Celia sem tétlenkedik többet, villámgyorsan a földre veti magát, majd átgurul Race lábai között, megragadja a fiú bokáját, majd egy nagyot ránt rajta. Race a földre zuhan, körülötte porfelhő szál a levegőbe. Panaszosan felnyög, és nehézkesen mocorogni kezd.
- Gyerünk Race – suttogom halkan, miközben a fiú nagy nehezen feltápászkodik. Celia ez idő alatt megszerezi a kardját.
Segítenem kell neki. Összeszorítom az állkapcsaimat és elszántan megmarkolom a késem. Másik kezemmel elhúzom magam előtt az ágakat, hogy kijuthassak a rejtekhelyemről, de nem vagyok elég gyors.
A következő pillanatban megfagy körülöttem az idő. Race újra talpon van támadásra készen, de mielőtt bármit is tehetne Celia fegyverével a levegőbe suhint. Elgördül az ágyú. Remegő testtel nézem végig, ahogyan Race feje elválik a testétől, majd a földre hull és gurulni kezd. Élettelen szemeivel egyenesen rám mered, a szája pedig még utoljára kinyílik, és némán azt tátogja: Annie.
Sikítani szeretnék, de még idejében a számra tapasztom a kezeimet.

12 megjegyzés:

  1. Szia,
    Egyszerűen imádom amit csinálsz. :)
    Van az a helyzet,amikor már minden leckéd kész,olvastál,tévéztél is már,végül pedig felmész a netre,mert egy ismerősöd ajánlott egy jó blogot.Ès elkezded olvasni.És nem bírod abbahagyni.Egyhuzamban elolvasol 32 részt.Hiába süti közben anyukád a kedvenc sütidet,te csak beleharapsz és mész vissza olvasni.
    Hihetetlen,hogy mindenben megegyezik azokkal a részekkel,amik az Éhezők Viadalában erről a viadalról,vagy ennek szereplőiről szólnak.Mindenre odafigyelsz.
    Nagyszerű a stílusod,imádom :*
    Tűkön ülve várom a folytatást,le a kalappal,
    Nóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!!
      El sem tudom mondani, mennyire boldoggá tettél a kommenteddel. Óriási öröm számomra, hogy ennyire megszeretted a történetet, remélem a későbbiekben sem fogok csalódást okozni. :))
      Köszönöm, hogy írtál nekem. :)

      Swarley

      Törlés
  2. Szia!
    Hétvégén találtam meg a blogod és hamarabb is végeztem volna a 32 résszel csak sokat kellett tanulnom, de minden délután ezt olvastam ;)
    Race-t nagyon megszerettem, kár érte, de csak egy nyerhet :/
    Alig várom már a folytatást!! :D
    Egy új olvasod és nagy rajongod :*

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Juj, köszönöm, hogy feliratkoztál a blogra. Nagyon örülök, hogy megtetszett a történet. :)
    Nekem Race lett az egyik kedvenc szereplőm, nagyon sajnálom, hogy meg kellett halnia, de sajnos tényleg csak egy nyerhet. =/
    Igyekszem a folytatással, és köszönöm, hogy írtál nekem. :)

    Swarley

    VálaszTörlés
  4. Sziaa,mikorra várhatjuk a folytatást? (Már nagyon izgulok *-*)
    :")

    VálaszTörlés
  5. Jujjj de jó!!!Már nagyon várom :* :*

    VálaszTörlés
  6. Szia! Még hányan vannak bent? Tetszett ez a rész is, bár kezdem elveszteni a fonalat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Még öten vannak bent: Annie, Olivia, Celia, az egyes fiú, Kirk és a kettes lány, Valerie. :)

      Törlés
  7. Sziaa,újból én :)
    Nehogy félre érts,nem süretni,vagy piszkálni akarlak,isten ments,tudom,hogy a jó munkához idő kell,csak már nagyon izgulok,és azt szeretném kérdezni,hogy mikor számíthatok az új részre,mert már nagyon várom :* :* :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nagyon sajnálom, hogy ilyen sokat kellett várni, de végre feltettem az új részt. :D
      Nem lett a legjobb, de azért remélem, tetszeni fog. :)

      Swarley

      Törlés