2015. május 18., hétfő

37. rész

Sziasztok! Nincs értelme magyarázkodnom és kifogásokat keresnem, nagyon sajnálom, hogy csak most hozom az új részt. Az a helyzet, hogy kissé elbizonytalanodtam, úgy meg egyik részt sem szeretném feltenni, hogy nem érzem jónak őket. Most már semmiképp sem hagyom félbe a blogot, de lehet, hogy a későbbiekben is várhatóak csúszások. Nagyon sajnálom. Remélem, azért tetszik nektek ez a rész, kellemes olvasást hozzá. 

A testem minden egyes porcikája sajog a fájdalomtól. A fáradság, mint valami több tonnás szörnyeteg, rám nehezedik, és nem engedi, hogy megmozduljak. Fogalmam sincs, hol lehetek, de mivel még a szemeimet sem tudom kinyitni, kénytelen vagyok az érzékszerveimre támaszkodva választ találnom a kérdésemre. Mellettem egyenletesen pityegő gépek zaja hallatszódik. A hangjuk egy nagy masszává olvad össze a fejemben, így az egészből egy elviselhetetlen, fülsértő zúgás lesz. A levegőben fertőtlenítőszer szúrós szaga terjeng, ami rögtön marni is kezdi az orromat.
Nagy erőfeszítések árán, de végül sikerül felnyitnom a szemhéjaimat. A plafonon halványsárga fénnyel ragyogó lámpák miatt muszáj hunyorognom, és szükségem van néhány percre, míg hozzászokom a világossághoz. Körbe akarok nézni a szobában, de hiába adom ki az utasításokat az agyammal, a testem nem reagál rájuk.
Gyerünk, Annie, mozdulj már! – parancsolok magamra. A hosszas fáradozástól izzadságcseppek jelennek meg a homlokomon, de végül sikerül pár centire felemelnem a fejem. A fehér csempés kis helyiségben egy ágy, egy éjjeli szekrény, egy szék és lármás gépek találhatóak. A karomból kiálló, különböző csövek egyenesen a szerkezetekhez kapcsolódnak, hogy megfigyelhessék az életjelenségeimet. Biztos vagyok benne, hogy azt is tudják, felébredtem, mert a következő pillanatban egy Avox szolga lép be az ajtón egy tálcával a kezében.
Az alacsony, feketehajú lány biztatóan rám mosolyog, majd lepakol az éjjeliszekrényre.
- Vizet – kérlelem rekedten, de az is lehet, hogy az egész csak egy néma tátogás volt. A lány vagy tud szájról olvasni, vagy tényleg sikerült kinyögnöm ezt az egyszerű szót, ugyanis egy kancsó segítségével megtölt egy üres poharat, majd szépen lassan megitat. Soha nem éreztem még ilyen finomnak a vizet ezelőtt, az íze édes, akárcsak a nektáré. Mikor már egyetlen egy csepp sem maradt, a szolgálólány egy ronggyal gondosan megtörli az államat, majd az ajtó felé veszi az irányt és magamra hagy.
Az ivás minden energiámat felemésztette, a fejem tehetetlenül hanyatlik vissza a puha párnára. Érzem, ahogy valami hideg folyadékot fecskendeznek belém, kábultan pislogok körbe, majd a világ ismét elsötétül előttem.

Az elkövetkező napokat alvással töltöm, de néha felriadok. Ilyenkor elmosódott alakok körvonalait látom, beszélgetések hangfoszlányait hallom és egyszer mintha Blee fontoskodó hangja ütné meg a fülemet, de amint ébren vagyok, ismét elkábítanak, így a valóság összemosódik a tudat nélküli állapottal. Fogalmam sincs, hol húzódik a határ a kettő között. Nem tudom, mi az, ami tényleg megtörténik, és mi az, ami csak az elmém szüleménye.
Amikor legközelebb magamhoz térek, hangos szuszogásra leszek figyelmes. Apró kezemet egy meleg tenyér öleli körül. A gondolattól, hogy valaki itt ül mellettem és vigyáz rám, meghatódom, a szemeim megtelnek könnyel és hosszú idő óta először biztonságban érzem magam. Bár látatlanban is meg tudom állapítani az őrangyalom kilétét, mégis muszáj ránéznem, így oldalra fordítom a fejem. Finnick a széken ülve alszik, bronzbarna haja kócos, arca nyugtalanságról árulkodik. Talán önzőség tőlem, hogy fel akarom ébreszteni, de hallanom kell a hangját.   
- Finnick… - suttogom rekedten. A torkom éget, ahogy beszélni próbálok, de nem törődöm a fájdalommal. Újra és újra megismétlem a nevét. Szemei kinyílnak, és álmosan pislogni kezd, majd mikor rám pillant, széles mosoly jelenik meg az arcán.
- Kicsi Annie. – Gyengéden felemeli a kezem, és egy puszit nyom rá. – Most már minden rendben lesz, ígérem. Hogy érzed magad?
Annyi mindent válaszolhatnék erre a kérdésre. Boldog vagyok, és örülök, hogy itt van mellettem. Nem sokára a családomat is újraláthatom. Hazamehetek, és magam mögött hagyhatom a Viadalt. De mégis hogyan?  Az elmúlt hetek szörnyűségeitől soha sem fogok tudni megszabadulni. A rémképek örökre megmaradnak és kísérteni fognak.
Nem vagyok jól. Tudom, hogy belül összetört valami.
- Fáradtan – válaszolom végül.  A milliónyi kérdés, érzelem és aggály, ami a fejembe kavarog, nem hagy megnyugodni, fogalmam sincs, hány napja aludhatok, de még mindig fáradtnak és erőtlennek érzem magam.
Finnick kedvesen felnevet, majd gyengéden végig simít az arcomon.
- Gondolom éhes vagy. – Amint kimondja ezeket a szavakat, a gyomrom rögtön hangosan reagál is rájuk. Már nem is emlékszem, mikor ettem utoljára. Túlságosan is régen.
Eszembe jut a lány a tálcával. Az a szegény, fiatal szolgáló, aki valami olyan bűnt követett el, amiért kivágták a nyelvét. Kiráz a hideg és rosszul leszek ezekre a gondolatokra, ezért megpróbálom másra terelni a figyelmem.
Finnick egy tányért és egy kanalat vesz a kezébe, és valami pépes pürével kezd el etetni. Nehezemre esik a nyelés, három-négy falatnál nem is bírok többet enni.
Kényelmesen elhelyezkedem az ágyon, miközben Finnick mindenféléről mesél nekem. A kedvenc történetem Blee-vel kapcsolatos, miután kijutottam az Arénából szó szerint az orvosok agyára ment, beleszólt a munkájukba, végig a szobában lábatlankodott. Mindenki a pokolba kívánta, én viszont egészen meghatódom ezt hallva. Jó érzéssel tölt el, hogy aggódik értem.
-            Fáradtnak tűnsz. Nem akarsz pihenni inkább? Holnap minden energiádra szükséged lesz.
Makacsul próbálom nyitva tartani a szemeimet, nem akarok megint aludni, főleg nem úgy, hogy végre újra Finnick-kel lehetek, de érzem, hogy akármennyire is küzdök ellene, rövidesen újra álomba merülök.
-          Itt maradsz velem?
-          Hát persze – mosolyog rám, majd megszorítja a kézfejem.
Tudom, hogy ma békés éjszakám lesz.     4 megjegyzés:

 1. Sziaa Swarley! :")
  Leszek akkor én az első. :)
  Gondolom,nem lepődsz meg ha azt mondom,hogy imádtam a részt.Teljesen beleéltem magam Annie helyébe,szinte már én is ideges voltam,amikor nem tudta megmozdítani a testrészeit :DD Annyira vártam,hogy mikor jön Finnick,és amikor ott aludt Annie kezét fogva....♡♡szeretem.
  Egyszóval nagyon tetszett.Mint mindig.:*
  Óóó,és ne aggódj a késés miatt,ha te úgy érzed hogy mehet fel a blogra a kövi rész,és teljesen meg vagy vele elégedve,akkor töltsd fel. ;) Én mondjuk általában mindennap ellenőrzöm,hogy van e fent új rész,de mostanában elég elfoglalt életet élek,szóval szinte fel sem tűnt a késés. :))
  Várom a következőt,addig is ölellek
  Nóri

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Nóri!
   Először is szeretném megköszönni a tőled kapott támogatást. El sem tudom mondani, mennyire hálás vagyok, amiért mindig írsz nekem, és azért is, hogy megérted a késések okát. Nem szeretném már nagyon elhúzni a végét, szóval igyekezni fogok a folytatással.
   Örülök, hogy ez a rész is elnyerte a tetszésedet. Én is nagyon vártam Finnick felbukkanását, épp itt volt az ideje már. :)

   Swarley

   Törlés
 2. Kedves Swarley!

  Nagyon aranyosnak találtam ezt a fejezetet, bár kissé rövidre sikerült, de tetszett, ahogy Finnick gondoskodik a lányról. Nagyon bírom őt, már vártam, hogy feltűnjön valamelyik fejezetben. :) Egyszóval imádtam ezt a részt is, várom a folytatást!
  Ui.: nálam is van új fejezet, ha gondolod, nézz be. Még nem döntöttem el, hogy Laycie összejöjjön-e Avannal.

  Kellemes napot kívánok!
  Puszi, Arika

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Arika!

   Köszönöm, hogy leírtad a véleményed a résszel kapcsolatban. Igazad van, egy kicsit talán rövid lett, a következőt megpróbálom hosszabbra megírni. Finnick felbukkanását mindenki várta már. :)
   Ui.: Pont most olvastam el az új fejezetet, írtam is neked. :)

   Swarley

   Törlés