2015. június 14., vasárnap

38. rész

- Annie, ébredj kislány – kérlel barátságosan egy női hang. Az illetőnek kapitóliumi akcentusa van, de az ő magánhangzói nem annyira furák, nem harapja el a szavak végét, és még csak nem is sipítozik beszéd közben. Kinyitom a szemeimet és egy magas, hegyes orrú nőt pillantok meg a szobában. A harmincas évei vége felé járhat. Az öltözködése visszafogott, egy egyszerű orvosi köpenyt visel, tejföl szőke haját szoros kontyba fogta össze. Hiába a szolid kinézet, a szemhéjára varratott ezüstszínű sminktetoválás egyből elárulja róla, hogy nem a körzetekből való.
- Hogy érzed magad? – érdeklődik, miközben a kezében tartott lapokat tanulmányozza.
- Egy kicsit fáj a fejem. - Várom, hogy reagáljon valamit, de nem néz rám, sőt abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán meghallotta-e a válaszom. Figyelmét továbbra is a papírhalmaznak szenteli, olvasás közben néha hümmög egyet, de továbbra sem szólal meg. - Maga az orvosom, igaz?
Csak azért kérdezem meg tőle, mert annyira belemerült a kórlapom tanulmányozásába, hogy úgy tűnik el is felejtette, hogy a szobában vagyok.
- Ó, igen. A nevem Minerva Aer – mutatkozik be, majd biztatásképpen rám mosolyog. - Öltözz fel, hamarosan találkozni fogsz a csapatoddal.
Óvatosan felülök, aztán az ágylábánál észreveszek egy ugyanolyan ruhát, amilyet az Arénában kellett viselnem. A látványtól megrohamoznak az emlékképek, érzem, ahogy elszorul a torkom, és egyre szaporábban kezdek levegő után kapkodni.
- Nyugodj meg kérlek. Csak addig kell hordanod, amíg a kamerák rögzítik az első találkozást. Aztán a Kiképzőközpontba visznek, ahol aztán megszabadulhatsz tőle. Ha gondolod, még el is égetheted.
Ki kell bírnod, Annie. Ez a legkevesebb már.
Veszek egy mély lélegzetet, hogy megnyugodjak, majd a csupasz lábamat a hideg padlóra helyezem, pár bizonytalan lépés után megállok az ágy végénél és farkasszemet nézek a ruhával. Végül összeszorított fogakkal öltözködni kezdem, majd mikor készen vagyok, az ajtóhoz megyek.
- Csak ügyesen – biztat az orvosom.
Egy hálás pillantást küldök felé, majd a szívverésem a kétszeresére gyorsul fel, mikor az ajtó magától kinyílik előttem és egy üres folyosón találom magam. Kezemmel a halványsárga, csempézett falnak támaszkodom, miközben próbálom kitalálni, melyik irányba induljak el. Aztán meghallom Blee Nasher cérnavékony hangját, amint épp a nevemen szólít, és azonnal jobbra fordulok.
Néhány méterre tőlem ott állnak mind, és rám várnak: Finnick, Blee, Arielle és Antonius.  
Széles mosolyra húzom a szám és megindulok feléjük. Legszívesebben rohannék, de képtelen vagyok gyorsabb tempóban rakosgatni a lábaimat. Finnick ezt látva elém siet, majd amikor már csak egy karnyújtásnyira van tőlem, a karjaiba vetem magam. Sírva fakadok, és úgy csimpaszkodom Finnick-be, mintha soha többé nem akarnám elengedni.
És nem is akarom.
- Ügyes voltál, Annie – teszi a vállamra a kezét Arielle. A hangja szomorúan cseng, de tudom, hogy igazából örül, amiért újra láthat. Boldog, hogy túléltem az elmúlt hetek megpróbáltatásait, viszont ez azt jelenti, hogy a kiválasztott, akiért ő felelet, akit felkészített és megkedvelt, most halott. Race emlékétől zokogni kezdek és szorosan átkarolom Arielle-t.
- Olyan boldog vagyok, hogy nyertél – szipog Blee mellettünk. – Úgy megijedtem, amikor… - kezd bele, de a mondat végét már soha sem fogom megtudni, mert Arielle rosszalló tekintettel néz rá.
- Gratulálok – mondja Antonius is. Odalépek elé, majd őt is átölelem. A stylistom meglepődik, és először fészkelődni kezd, de aztán vállon vereget.
- Na, jó drágáim, most már indulnotok kell – szólal meg Blee. – Antonius kísér el a Kiképzőközpontba, ahol a felkészítő csapatod segítségével gyönyörűvé varázsolnak az esti közvetítésre.
Még egyszer hozzábújok Finnick-hez, majd Antoniussal a lifthez indulunk.

Csendben hallgatom, ahogy a felkészítő csapat a Viadalról beszél. Arról fecsegnek, hogy mennyire izgalmas és lenyűgöző volt a játék. Nem akarom megbántani őket, így nem szólok egy szót sem, összeszorítom a fogaimat, és próbálom kizárni a hangjukat a fejemből. Közben azt kívánom, bárcsak itt lenne Arielle, hogy őket is elhallgattassa, mint korábban Blee-t.
- Csodákat tett veled a Kapitólium. Egy karcolás sem maradt a bőrödön – mondja Cybele. Meglepődve kezdem el keresni az égési nyomot a kézfejem, de Cybele-nek igaza van. Eltűnt, és a helyén már csak egy bársonyos tapintású felület maradt.
- Hogy állunk? – kérdezi Antonius, aztán amikor meglát, tovább folytatja. – Gyönyörű vagy, angyalom, de szabadulj meg ettől a búbánatos arctól. Nem fog jól mutatni a ruha mellett.
Egy óra múlva a tükör előtt állok, és egy meggyötört lány arcképe bámul vissza rám. Egy térd fölé érő, zöld ruha van rajta, amit belülről kibéleltek néhány helyen, hogy elrejthessék az éhezés nyomait. A haja frissen mosott és egyszerűen kiengedve hullik a hátára. A fáradság jeleit korábban egy alapozó segítségével eltüntették az arcáról, a szemhéjait pedig egy, a ruhához harmonizáló színnel festették ki. A lány gyönyörű. De minden hiába, hisz a szemeiből csak keserűséget, fájdalmat és kínszenvedést tudok kiolvasni.
- Kész vagy? – kérdezi Antonius. Megrázom a fejem.
- Nem, nem vagyok, de nincs más választásom. – Beletörődve hajtom le a fejemet. Antonius biztatásképpen megszorítja a kézfejem.
- Gyere – húz magával.
A stylistom lekísér arra az emeletre, ahol a kiképzés is folyt, ugyanis a színpad alól fogok majd előbukkanni, ugyanúgy, ahogy a korábbi évek győztesei tették. Amikor megpillantom a fémlapot – ami felszállít a színpadra – megtorpanok. A testem épp úgy reagál a tárgy látványára, mint a ruhára. A légcsövem elzáródik, és nehezen kapok levegőt. Segélykérőn nézek Antoniusra, de a tekintete világosan elárulja, hogy akármennyire is szeretne, nem tud segíteni.
- Sajnálom - mondja, majd magához ölel. – Itt kell, hogy hagyjalak, hogy átöltözhessek. Minden rendben lesz, és ne feledd: mosolyogj! Mint már korábban is mondtam, a bánatos… - Antonius félbehagyja a mondatát. – Tudod mit? Nem számít. Mégis miért lennél boldog azok után, amin keresztül mentél?
Van valami a tekintetében, amit nem tudok hova tenni. Mintha most értené csak meg, hogy valójában milyen borzalmas dolog is az egész Viadal.

Egyedül maradtam. Az ajkaimat harapdálva egyik lábamról a másikra állok. A kezeimet a csípőmhöz ütögetem és várok. A szívem a torkomban dobog, izzadt tenyeremet a ruhámba törlöm.
- Annie – hallom meg Finnick hangját a hátam mögül. – Minden rendben?
Megrázom a fejem, ugyanis semmi sincs rendben. Legszívesebben sírnék, de nagy nehezen sikerül leküzdenem ezt az ingert. Nem sokára egész Panem engem fog figyelni, nem zuhanhatok össze. Fogalmam sincs, hogy fogom ezt kivitelezni, mikor a következő három órában újra kell néznem minden szörnyűséget, ami az Arénában történt.
Finnick közelebb lép hozzám és magához húz. Az arcomat a vállába fúrom és próbálok erőt meríteni a közelségéből.
- Sajnálom, Annie, de mennem kell – néz kedvesen a szemembe. –Végig ott leszek melletted a színpadom, erős vagy, végig tudod csinálni. Utána már csak a Győzelmi Bankett és az Interjú van hátra. Menni fog? – Bólintok. Finnick végig simít a karomon, amitől libabőrős leszek, majd gyengéden megcsókol. Az ajkaim égnek, a bőröm felforrósodik, és többet akarok. Annyira vágytam már az érintésére, hogy képtelen vagyok betelni vele. Kezeimmel a hajába túrok és mohón csókolóm vissza. Finnick felbátorodik és erősebben von magához, száját szorosan az enyémre tapasztja, és tudom, hogy ő sem akar elengedni.
Csakhogy muszáj. Így kibontakozik az ölelésből és hátrébb lép. Az arcom tűzforró, az ajkaim még mindig égnek, a bőröm pedig egyenesen lángol. A szívem olyan hevesen ver, hogy attól félek, rögvest kiugrik a helyéről. Ismét levegő után kapkodok, de ezúttal az érzés kellemes.
- Ezt majd később folytatjuk.
Széles mosolyra húzza a száját, majd figyelem, ahogy elsétál, és ismét magamra maradok.

8 megjegyzés:

 1. Ez a rész is nagyon jól sikerült. Nagyon jól írtad le, hogy min megy keresztül Annie, amikor tárgyak/ emberek/ cselekvések emlékeztetik az arénára. Remélem hamar hozod a folytatást, mert nagyon izgat, hogy mi lesz az interjún. Na, meg a Finnick :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Örülök, hogy ez a rész is elnyerte a tetszésedet. A folytatással igyekezni fogok, nem szeretnék már több csúszást, szóval terveim szerint vasárnap felteszem.
   Köszönöm, hogy írtál nekem. :)

   Swarley

   Törlés
 2. Nagyon tetszett ez is ;) a hatást most is sikerült elèrned :) *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Köszönöm, hogy leírtad a véleményedet, boldoggá tettél a kommenteddel. :)

   Swarley

   Törlés
 3. Kedves Swarley!

  Már vártam, hogy olvassam a folytatást, és nem kellett csalódnom. :) Tetszett, főleg amikor Finnick megcsókolta, meg azt mondta, majd folytatjuk. Már-már ujjongtam e rész olvasása közben. Folytasd hamar!

  Puszi, Arika

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Arika!

   Örülök, hogy ez a rész is tetszett, és köszönöm, hogy mindig írsz és támogatsz. A folytatást megpróbálom időben hozni. Ha minden jól megy vasárnap már olvashatjátok is. :)

   Swarley

   Törlés
 4. Szia, Swarley!
  Hogy elment az idő, atyaúristen... mintha most kezdted volna. Na jó, igazság szerint nem olvastam el az egész történetet, még ezer éve, valamelyik legelső fejezethez ki is fejtettem, hogy ez miért nem fog megtörténni, na, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ezt a fejezetet viszont elolvastam. Nem fogok kertelni: basszus, hogy te mennyit fejlődtél!:O Halál komoly, nagyon más, mint a legelején. Sokkal, de sokkal jobb. Látom, elég régen tetted már ki ezt a fejezetet, azért remélem, nem tűntél el teljesen, és látod, amit írok. Kiemelném a fejezet legvégét, az a szenvedélyes csók, az újbóli egymásra találás ígérete, na, ezt nagyon szépen elkaptad. Igazán átéreztem.
  Sok sikert a továbbiakban, a legvégére még visszatérek, kíváncsi lettem :D
  Ölellek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Flo!

   El sem tudom mondani, mennyire sokat jelent nekem, hogy most itt vagy és írtál nekem. Hihetetlenül jól esnek a szavaid, örülök, hogy úgy látod fejlődtem, tudom, hogy még sokat kell gyakorolnom, de ezt jól esett olvasni. :)
   Annak pedig különösen örülök, hogy a csók tetszett, bevallom, azzal a résszel kicsit megszenvedtem.
   Nem tűntem el, mindenképp szeretném befejezni, csak lassan haladok a rész javításával, de előbb-utóbb felkerül a folytatás.
   Köszönöm szépen, hogy írtál nekem. :)

   Swarley

   Törlés